Solicita oferta

De ce vin muncitorii din Sri Lanka în România?

De ce vin muncitorii din Sri Lanka în România?

De ce vin muncitorii din Sri Lanka în România?

Pe piața muncii din România există deja muncitori din Sri Lanka, de mai bine de câțiva ani. Anul 2012 a reprezentat debutul aducerii forței de muncă din Sri Lanka în țara noastră. Primele categorii de angajați care au început să lucreze în România au fost bonele, menajerele, bucătarii pentru diferite familii, grădinarii.

Mai apoi, după câțiva ani, au început să vină din Sri Lanka și muncitori în construcții, fabrici, ferme, Horeca. Astfel, în zilele noastre, există o gamă foarte largă de sectoare de activitate unde pot fi angajați muncitorii din Sri Lanka.

O întrebare care este pe buzele tuturor este: De ce aleg acești oameni să vină să lucreze în România, când ei sunt mult mai aproape de Orientul Mijlociu? Ei bine, în Orientul Mijlociu sunt foarte bine plătite muncile specializate, însă pentru personalul necalificat, salariile sunt mult mai mici în comparație cu țara noastră. O cameristă, de exemplu, poate ajunge să câștige maximum 250 de dolari în Orientul Mijlociu, în timp ce în România poate ajunge chiar și la 550 de dolari.

Mai mult decât atât, România oferă o cultură a muncii diferită față de cea din Orientul Mijlociu, lucru pe care îl apreciază muncitorii din Sri Lanka. În Orient, un muncitor poate lucra chiar și zi de zi pentru un an, neavând nici o zi liberă, nici o zi de concediu și, prin urmare, nici o posibilitate de a-și revedea familia.

În România acest lucru nu se întâmplă, la noi în țară muncitorii având drept la zile libere și concediu de odihnă.

Un alt motiv pentru care muncitorii din Sri Lanka doresc să vină în România este plasarea sa geografică, pe continentul Europa, lucru care îi oferă o mai mare deschidere spre alte state și alte culturi și o mulțime de oportunități de dezvoltare.

Mulți muncitori din Sri Lanka doresc să se mute definitiv la noi în țară și să își aducă și familiile, lucru care nu ne poate decât bucura, întrucât fiecare muncitor reprezintă forță de muncă pentru diferite afaceri românești care au avut probleme cu lipsa de personal în ultimul timp.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *