Adauga Job

SRI LANKA – UN TĂRÂM AL RUINELOR ANTICE, AL PLAJELOR STRĂJUITE ȘI AL MULTOR LEGENDE

Sri Lanka este o țară insulară asiatică, situată în sudul Asiei, în oceanul Indian. Ocupă locul 119 în lume pentru suprafată, locul 56 pentru populatie si cu cel mai mare oraș Colombo, care este si capitala acestei țări, Sri Lanka are de oferit multe experiente minunate și este în adevăratul sens al cuvântului un tărâm demn de vizitat.

Insula Celyon ( fostul nume al statului Sri Lanka ), este a noua insulă ca mărime din lume, unde găsim câmpii fertile, masiv muntos și zone aride cu roci calcaroase.
Dacă doriți să planificați o vacanță în Sri Lanka trebuie să știți câteva informații și despre clima acestei tări, pentru a alege perioada perfectă de vizitat acest tărâm. Aceasta este una tropicală, cu manifestări ale musonilor de nord-est în perioada decembrie-marte și de sud-vest în iunie-octombrie. Perioada perfectă de vizitat acesta țară este la începutul anului, între lunile ianuarie-aprilie.
Și ca să pornim într-o adevărată călătorie virtuală, vă pot spune de pe acum că această țară, Sri Lanka, este o adevărată revelație pentru fiecare călător care este în căutare de noi senzații, peisaje spectaculoase și destinații surprinzătoare cu foarte multe obiective turistice. Aceasta a reușit să aducă zâmbetul pe buze fiecărui turist care a vizitat-o. Un adevărat tărâm cu orașe istorice, ruinele așezărilor umane din cele mai vechi timpuri, plantațiile de ceai, văile nemărginite și munții maiestoși, cu plaje fermecătoare, ce sunt acoperite de cel mai fin nisip.

TĂRÂMUL ATRACȚIILOR TURISTICE

Am menționat mai sus că pornim într-o călătorie virtuală în Sri Lanka, deci să începem:

  • SIGIRIYA

 Este unul dintre cele mai populare obiective turistice din Sri Lanka. O fortăreață antică, amplasată pe o stâncă cu o înălțime de 200 metri și situată într-un cadru natural tropical, nu avea cum să nu fie de o frumusețe răvășitoare.

Sigiriya face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, fiind o atracție fascinantă din mai multe puncte de vedere. O legendă și un trecut bogat, este un exemplar fantastic al planificării urbane antice, un sit arheologic extraordinar, care atrage curioși din toate colțurile lumii.

  • PARCUL NATURAL YALA

Este o combinație de rezervație naturală și un parc național, ce cuprinde păduri, lagune, câmpii, plantații de arbuști și alte forme de teren, unde locuiesc 44 de specii de mamifere și 215 specii de păsări. Aici vă puteți bucura de leoprazi, elefanți, crocodili, păuni, cerbi axis, șacali, urși buzați și flamingo și de experiențe pe care trebuie măcar odată în viață să le faceți– BIRDWATCHING, SAFARI sau ÎNOPTARE IN BUNGALOWRILE TRADIȚIONALE DIN LEMN.

 

  • PEȘTERA-TEMPLU DAMBULLA

Este cunoscută si ca Templul Auriu din Dambulla și este cel mai mare si cel mai bine păstrat complex de peșteri din Sri Lanka. Sunt peste 80 de peșteri, iar cele mai importante păstrează în interiorul său diverse statui și picturi dedicate lui BUDDHA, GANESHA și VISHNU. Veți avea parte de o adevărată galerie de artă religioasă antică. Această pesteră-templu este și ea înscrisă pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO, remarcându-se prin importanța sa seligioasă și prin moștenirea artistică transmsă de strămoși.

  • GOLFUL ARUGAM

Un adevărat colțișor de paradin în Sri Lanka este golful ARUGAM. Plaja acoperită cu nisipul fin, mărginită de palmieri înalți și deși, dar și de apele turcoaz, care sunt fașcinante, priveliștea din jur ne taie respirația.

  • DRUMUL DE LA KANDY LA ELLA

O adevărată experiență pentru aventurieri care sunt în căutare de noi provocări si sporturi extreme, golful Arugam este cunoscut în toată lumea pentru condițiile de surfing, windsurfing, navigație și plimbare cu barca de mare viteză pe valurile apelor. Acest loc nu trebuie ratat daca sunteți în căutare de adrenalină.

Veți avea parte în același timp de o călătorie cu trenul, admirați mai multe obiective turistice și peisaje uimitoare din natură, plantațiile de ceai și sate mici de pe acest traseu. Este o adevărată experientă pe care fiecare călător ajuns în Sri Lanka trebuie să  trăiască, o călătorie spectaculoasă, care nu poate fi ratată intr-o vacantă în această țară.

  • KANDY și PLAJA DALAWELLA

Kandy este un oraș, cel mai popular obiectiv turistic din Sri Lanka. Este o destinație spre care se îndreaptă turiști din toată lumea, ce oferă acestora istorie, frumusețe și valori religioase. Acest oraș găzduiește Templul Dintelui Relic ( Dintele sacru a lui Buddha), este considerat un oraș sacru, ce se află si pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Aici puteși vizita și Palatul Regal din Kindy, Templul Lankatilaka, Templul Gadaladeniya, Grădina Botanică Regală, Lacul Kandy și multe alte atracții turistice. Acest oraș este considerat capitala culturală a tării.

Plaja Dalawella este perfectă pentru relaxare, într-un cadru de poveste, mare, soare, palmieri, nisipul fin și cele mai frumoase apusuri în culori de vis. Plaja este faimoasă pentru leagănul ce atârnă de un palmier, ce a atras atenția publicului internațional, fiind intitulată – imaginea paradisului pe pământ. O lună de miere sau o vacanță cu cei mai dragi prieteni merită petrecută aici, în cel mai impresionant cadru, un cadru de poveste asa cum merităm fiecare din noi. Plaja Dalawella merită atenția fiecărui amator de cadre naturale incântătoare.

 

La început am intitulat acest articol un tărâm, nu degeaba, v-am condus într-o adevărată călătorie virtuală în aceste locuri minunate, ce alcătuiesc un adevărat tărâm de poveste, asa cum spuneam la început. O țară mirifică, cu peisaje fantastice, nisipuri fine, istorie și experiențe de neuitat. Sper că v-am captat ateția si v-am oferit un motiv pentru care merită să vizitați această țară. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Powered by