Adauga Job

Nepal, ţara în care s-a născut Buddha

 

         Nepal este un stat din inima Munţilor Himalaya din Asia de Sud. Cu capitala amplasată la Kathmandu, divizată în 7 provincii, găzduind o populaţie multietnică de 26,4 milioane de locuitori dintre care majoritatea sunt de religie hindusă. Este considerată una dintre cele mai frumoase ţări din lume datorită diversităţii geografice – câmpii fertile, coline de păduri subalpine, cei mai înalţi munţi din lume, incluzând Muntele Everest. Dar este considerată şi una dintre cele mai sărace state asiatice, având o istorie plină de peripeţii. Cu siguranță știați ca Nepalul se află situat intre două mari puteri, India si China, dar a reușit să-și păstreze unicitatea. Putem spune că o mare parte din bogățiile Nepalului sunt munții care se află pe întinderea de 143 000 km, mai exact 8 la număr, dintre cei 10 cei mai înalți munți din lume.

          De asemenea, Nepal este și locul de naştere al lui Gautama Buddha, lider spiritual și fondatorul budismului. Nu se știe exact în ce perioadă a trăit Buddha, dar se cunoaște faptul că s-a născut într-o familie regală și a realizat faptul că lucrurile materiale nu o să îi asigure o fericire veșnică și nici nu o să îl poată proteja de suferință. După o lungă călătorie spirituală a ajuns la un nivel superior de meditație unde a conștientizat care este starea minții umane și a reușit să atingă o fericire pură, necondiționată, o stare a iluminării. Pentru restul vieții sale, Buddha și-a învățat elevii cum să atingă aceasta stare a minții libere de emoții și care se exprimă prin fericire și compasiune.
Ca termen spiritual, Buddha îi reflectă pe toți care și-au descoperit iluminarea și au reușit să se dezvolte pe plan personal, regăsindu-se în fiecare persoană care adună suficientă karma pozitivă pentru a reuși în a atinge iluminarea.

         Sunt mult mai multe lucruri de descoperit despre Nepal în afară de Vârful Everest și Munții Himalaya. De la speciile sălbatice pe cale de dispariție la vacile sacre, de la semințele de muștar, mâncarea picantă si binecunoscutul orez la Yeti, această țară este plină de aspecte fascinante. Am reușit să vă intrigăm? Atunci puteți citi mai departe în următorul articol despre Bucătăria nepaleză și preparatele tradiționale nepaleze.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Powered by