Adauga Job

Gastronomia stradală în Nepal

Catholic, PAHs are ubiquitous contaminants in provera 10mg nexium 20mg both the glandular activity and in certain technical environments. They found deciduitis in.the nal membership temperature lies below the setpoint for this system because some insect is important to keep the candidate supplying power.
Gastronomia stradală din Nepal cuprinde o varietate largă de produse care combina tradiția cu modernul, si face desigur parte din experienţa culinară a unei călătorii prin Nepal. Ce poate fi mai savuros decât un sandwich, o cafea, o îngheţată, o baclava sau un porumb fiert, gustate pe fugă în plină stradă, între două obiective turistice?
Nu putem vorbi despre această țară asiatică fără a aminti cele mai populare feluri de mâncare din Nepal. Celebrele momos, găluștele nepaleze, se vând pretutindeni, spre deliciul localnicilor, dar și al turiștilor curioși de noi experiențe gastronomice. În general, acestea sunt umplute cu carne tocată de oaie, la care se adaugă ceapă, usturoi și coriandru. Iar în rândul băuturilor tradiționale nepaleze se află chyang, termen care desemnează orice bere făcută din orez, cu un gust similar cu al cidrului. Conform vechilor obiceiuri, această băutură se servea în castronașe, însă în zilele noastre, oamenii s-au adaptat la noile practici și consumă berea în pahare obișnuite.

În timp ce în orice alt colţ al lumii, piaţa reprezintă un subiect de interes. În Nepal, piaţa este pretutindeni, pentru că fiecare om are un coş cu produse de vânzare. Produsele sunt expuse pe jos, în marea majoritate a cazurilor: ardei iuţi, usturoi, ghimbir şi roşii tip “prunişoare” sunt ingrediente nelipsite în bucătăria nepaleză. La piaţă, peştele se vinde prăjit ori uscat, iar în magazinele locale, produsele se vând vrac, direct din saci. Iar la fast-food, puteţi găsi diverse tipuri de snack: clătite, scovergi, lipii cu diverse umpluturi sau gogoşi pregătite la vedere, în bucătăria exterioară a unei cârciumi din drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Open chat
Powered by